1114 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 3/a

Milyen a jó Fogászat? Hogyan válasszunk fogorvost?

Az évek haladtával minden ember találkozik kisebb nagyobb fogászati problémákkal. Egy jó fogászat kiválasztása biztosíték arra, hogy hosszú éveken át fehérek és egészségesek maradjanak fogaink. Sokan nem gondolják, de emellett a jó szájhigiénia fenntartása is elengedhetetlen. A két tényező – saját és fogorvosaink felelőssége – a hosszútávú siker titka. Ha elhanyagoljuk a rendszeres szűrést és szájápolást komoly problémák (fogszuvasodás, ínybetegségek, fogerózió) alakulhatnak ki a szájüregben.

Fogászat
Fogászat Budapest: fogorvosi konzultáció

A legfontosabb szempontok, amiket érdemes figyelembe venni a megfelelő fogászat kiválasztásakor

A jó fogászat kiválasztása fontos szempont fogaink védelme szempontjából, ezért érdemes rá időt szánni. Nagyon fontos, hogy a felmerülő problémákat megfelelően kezeljék, ha kell több fogorvos is ellássa a pácienst.

 

Íme néhány fő tényező, amelyet figyelembe kell venni, amikor fogorvosi rendelőt keresünk:

 

Elhelyezkedés: a fogászat legyen könnyen megközelíthető

Senki sem akar olyan fogorvosi rendelőbe menni, ami nehezen elérhető. Ezért érdemes olyat választani, ami a tartózkodási helyünkhöz közel van, vagy jól megközelíthető. A komolyabb, összetettebb fogászati problémák kezelése több lépésből és több kezelési időpontból áll. Így nem elég egyszer eljutni a rendelőbe.

 

Szolgáltatások

A fogászat kiválasztása során mindig ajánlott kiválasztani azt, amelyik a legtöbb szolgáltatást nyújtja. Arra is ügyelni kell, hogy a kínált szolgáltatások magas színvonalúak legyenek, hogy a jövőben ne szembesüljünk ugyanazokkal vagy komolyabb fogászati problémákkal. Érdemes felhívni a klinikát és megkérdezni az ügyfélszolgálatot a szolgáltatásaikról, vagy megnyitni a honlapjukat. Azt is jó tudni, hogy nem minden fogorvosi rendelő kínálja ugyanazokat a szolgáltatásokat, ezért azt kell választani, amelyik megfelel a saját igényeinknek.

 

Ellenőrizzük a fogorvos hírnevét

Ez az egyik legfontosabb tényező, amelyet figyelembe kell venni! Mielőtt bármilyen fogászat mellett döntünk, nagyon fontos ellenőrizni a fogorvosok tapasztalatait és képesítését. Ez biztosítja, hogy profi fogászatot választunk. Ehhez segítséget nyújtanak az online vélemények, vagy megkérdezhetünk ismerősöket, korábbi pácienseket a tapasztalataikról. Az online értékelések reális képet adnak szolgáltatások minőségéről és szakmaiságáról.

 

Technológiai felszereltség: a jó fogászat ismertetőjele

A fogászat területén is rohamos technológiai fejlődés figyelhető meg. Segítségével a kezelések egyre precízebbek és hatékonyabbak lettek. Ha a legjobb kezelést szeretnénk, akkor ajánlott kideríteni a fogorvosi rendelő felszereltségét, a kezelések során alkalmazott technológiákat. A legtöbbször erről a fogorvosi rendelő honlapján olvashatunk.